Reteta blat pentru pizza Boboli

Ingrediente:

*1 pachet de drojdie uscata
* 1/4 ceasca de apa
* 2 1/4 cesti cu apa calda
* 6 linguri de ulei de masline
* 6 cani de faina
* 1 lingurita de sare
* piper
* rozmarin
* cimbru


Indicatii:

Intai dizolva drojdia în apa calda . Las-o sa stea timp de doua minute. Adauga restul de ingrediente si amesteca bine. Pune-l pe masa pe un pat de faina si framanta timp de zece minute.

Apoi pune auatul inapoi in castron si acopera cu un prosop umed. Lasa-l sa creasca 30-40 de minute. Aluatul obtinut este suficient pentru 3 blaturi de pizza.

Pregateste un blat pentru pizza facand cateva perforatii cu degetele. Pune deasupra urmatorul amestec: sare, piper, rozmarin si cimbru tocat. In cazul în care ierburile sunt uscate, inmoaie-le in apa timp de 10 minute si apoi usuca-le pe prosoape de hartie. Lasa blatul sa creasca 50-60 de minute. Apoi pune-l la cuptor la 177 grade celsius pentru 25 de minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu