Bun venit!

Bun venit prietene!

Aici vei gasi o multime de retete de pizza, baturi de pizza si sosuri pentru pizza.
Retetele le vei gasi in partea stanga in bara de navigare.
Daca esti interesat de istoria aparitiei pizza, in continuare ai un fragment de pe wikipedia.



Scurt istoric al pizzei

Pizza este originara din Italia, dar astazi se gaseste oriunde in lume, fiind una dintre cele mai populare feluri de mancare.
Istoria pizzei a inceput o data cu aducerea rosiilor in Europa din America, in secolul XVI. La inceput insă s-au banuit a fi otravitoare, ca alte plante din familia Solanaceae. In secolul XVIII saracii din Napoli obisnuiau sa puna sos de rosii peste painea lor plata. Asa s-a nascut pizza. Cu timpul a castigat popularitate si turistii veneau special in zonele sarace din Napoli pentru a gusta diversele retete de pizza.

Prima pizzerie, "Antica Pizzeria Port’Alba", s-a deschis pe la 1830 la Napoli si este deschisa si astazi. Alexandre Dumas ne povesteste ca în anii acestia pizza este mancarea de baza în Napoli şi ca are ingrediente variate, cum ar fi branza, rosii, ulei si ansoa.

Alta pizzerie faimoasa este "Da Michele" (deschisa în 1870), unde multi considera ca ar fi singurele Pizza Marinara si Pizza Margherita. Marinara este prima reteta de pizza. Margherita a fost prima pe care s-a pus branza. Este atribuita lui Raffaele Esposito, care lucra la pizzeria "Pietro... e basta così" ("Pietro... si ajunge") (deschisa în 1880), care mai exista si astazi, sub numele de "Pizzeria Brandi". In Roma cea mai cunoscuta este "Da Baffetto".


Iti urez multa sanatate si spor la prepararea pizzei.
Pe data viitoare.







FreeWebSubmission.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu