Pizza Fara Drojdie

Sunt multe motive pentru care ai vrea sa prepari aluat de pizza fara drojdie. Uneori nu ai timp sa astepti ca aluatul sa creasca. Alteori nu mai ai drojdie prin casa dar totusi vrei pizza. Acest tip de aluat iti este la indemana atunci cand te afli in astfel de situatii. Uneori oamenii exclud drojdia din retete din motive religioase sau din cauza alegiilor la drojdie. Acesti oameni nu se pot bucura de pizza decat daca isi prepara singuri un blat de pizza fara drojdie.

Spre deosebire de aluatul cu drojdie, aluatul de pizza fara drojdie nu va creste la fel de mult, va avea textura in mica parte asemanatoare cu cea a unui biscuite, iar gustul este putin sec. Poti compensa pentru aceste aspecte folosind praf de copt in locul drojdiei si poti adauga ierburi sau praf de usturoi in reteta de aluat fara drojdie. Oregano este o optiune buna si la fel si amestecul de oregano cu busuioc. Experimenteaza putin pentru a afla ce iti place.

Blatul de pizza fara drojdie poate fi congelat pentru folosiri viitoare. Pentru asta framanta aluatul in forma de pizza, ca atunci cand vrei sa il pui in cuptor. Acopera aluatul in folie si pune-l in congelator. Poti face mai multe blaturi mai mici, sa le pui unul peste altul cu folie intre ele sa nu se lipeasca, sa le infoasori impreuna in folie si sa le depozitezi in congelator. Blatul de pizza astfel depozitat poate rezista pana la 3 luni. Cand vrei sa le folosesti le poti dezgheta sau nu. Blatul se va dezgheta oricum in timp ce cuptorul se preincalzeste.

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 cesti de faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite de ulei
  • 2/3 ceasca de lapte (daca vrei sa iasa mai pufos)

Prepararea blatului de pizza fara drojdie:


Amesteca ingredientele intr-un bol si framanta pana cand aluatul se prinde, devine fin si elastic. Daca aluatul devine lipicios unge-l putin cu ulei. Iar daca este subtire mai adauga putina faina si continua sa framanti. Acum poti pune toppingul tau preferat urmand aceste retete pizza. Sau il poti congela pentru consum asa cum am scris mai sus. Iti urez pofta buna.

3 comentarii:

Games Online spunea...

Be aware Games Online addiction is real,
but for those who are already addicted, like me in this case, i recomment to use
AllGamesOnline.Org for playing.

Pizza spunea...

e delicioasa

Anonim spunea...

Interesant

Trimiteți un comentariu