Pizza in stil Santa Fe

Ingrediente:

* un blat de pizza ,gata sa fie copt

Sos:
* 1 cana jumatate de frunze de coriandru usor uscate
* 1 jumatate de cana de frunze de patrunjel usor uscate
* 2 catei d usturoi
* 1 ardei jalapeno jumatate curatat de seminte
* 1 ceapa taiata marunt
* 1lingura de suc de lamaie
* 1 jumatate de cana de ulei de masline
* sare si piper proaspat macinat, dupa gust

Topping:
* 2 anaheim sau ardei iuti decojiti,taiati fasii si prajiti
* 5 rosii ,decojite ,clatite si feliate
* 4 rosi mici taiate felii si scurse pe un prosop de hartie
* 1 ceapa mica rosie,taiata in felii subtiri
* sare si piper proaspat macinat ,dupa gust
* 1 lingura de oregano proaspat tocat,sau o jumatate de lingura de oregano uscat
* 2 cani de branza rasa Jack


Indicatii:

Combina toate ingredientele ,cu exceptia sarii si a piperului, intr-un blender . Lasa totul sa se amestece pana devine o pasta fina. Adauga sare si piper dupa gust.

Preincalzeste cuptorul pana la 230 d grade celsius. Pune blatul de pizza pe un vas mare si intins pentru copt. Cu ajutorul unei pensuli ,intinde sosul pe blat. Aranjeaza benzi de ardei iute,pornind de la centru. Aranjeaza feliile de rosii mari si mici iar intre, feliile de ceapa rosie.

Presara cu sare, piper si oregano. Acopera cu branza rasa si pune totul la cuptor timp de 5-10 minute,pana cand marginile sunt crocante. Se serveste fierbinte.

Reteta blat pentru pizza Boboli

Ingrediente:

*1 pachet de drojdie uscata
* 1/4 ceasca de apa
* 2 1/4 cesti cu apa calda
* 6 linguri de ulei de masline
* 6 cani de faina
* 1 lingurita de sare
* piper
* rozmarin
* cimbru


Indicatii:

Intai dizolva drojdia în apa calda . Las-o sa stea timp de doua minute. Adauga restul de ingrediente si amesteca bine. Pune-l pe masa pe un pat de faina si framanta timp de zece minute.

Apoi pune auatul inapoi in castron si acopera cu un prosop umed. Lasa-l sa creasca 30-40 de minute. Aluatul obtinut este suficient pentru 3 blaturi de pizza.

Pregateste un blat pentru pizza facand cateva perforatii cu degetele. Pune deasupra urmatorul amestec: sare, piper, rozmarin si cimbru tocat. In cazul în care ierburile sunt uscate, inmoaie-le in apa timp de 10 minute si apoi usuca-le pe prosoape de hartie. Lasa blatul sa creasca 50-60 de minute. Apoi pune-l la cuptor la 177 grade celsius pentru 25 de minute.

Pizza Margherita


Ingrediente:

*1 cana de rosii maruntite
*1 lingura de ulei de masline extra-virgin
*1/2 cana de frunze de busuioc proaspat, tocat sau taiat
*1/2 cana de branza Parmigiano-Reggiano proaspat rasa
*200gr de mozzarella, felii subtiri


Indicatii:

Incalzeste cuptorul la 260 de grade C.
Intr-un blender paseaza rosiile, uleiul de masline, sare si piper negru (preferabil proaspat macinat) dupa gust pana cand se omogenizeaza.

Pune sosul de rosii obtinut mai devreme peste blatul de pizza lasand o margine de 1cm. Presara frunzele de busuioc deasupra si apoi Parmigiano-Reggiano peste. Adauga si feliile de mozzarella.
Pune totul la cuptor timp de aproximativ 8 minute, sau pana cand branza se topeste si marginile aluatului devin aurii.

Pofta buna!