* 1 aluat de pizza
* 1/4 ceasca ulei de măsline
* 1/2 kilograme de ciuperci proaspete albe, feliate
* 1/4 ceasca felii subtiri de ceapa rosie
* 2 linguri de usturoi taiat în felii subtiri
* 2 linguri de otet balsamic
* 1 lingura cimbru tocat frunze proaspete sau 1 lingurita de cimbru uscat
* 1 lingurita de sare
* 1/4 lingurita de piper macinat
* 1/3 ceasca de sos pesto
* 1 ceasca branza maruntita Fontina
* 1/3 cana ardei iute
Indicatii:
Incalzeste cuptorul la 230 grade celsius. Unge tava cu ulei si intinde aluatul in ea. Folosind o furculita, perforeaza aluatul cu mici gaurele. Coace blatul pana cand coaja devine aurie, 10 - 12 minute, apoi pune-l deoparte.
Între timp, intr-o tigaie mare la foc mediu spre mare incalzeste uleiul de masline pana incepe sa fumege. Adauga ciupercile, ceapa si usturoiul si gateste-le, amestecand ocazional, pana cand ciupercile devin aurii (cam 5 minute). Adauga otet balsamic, cimbru,
sare şi piper negru. Gateste si amesteca pana cand lichidul se evapora aproape complet (1-2 minute).
Sosul il poti prepara foarte simplu si repede urmand reteta de sos presto traditional.
Intinde sosul pesto peste blatul de pizza. Apoi presara 1/2 ceasca de branza, pune
ardeiul iute, amestecul de ciuperci prajite si restul de 1/2 ceasca branza. Pune totul la cuptor pana cand branza se topeste (cam 10 minute).